Publicitat

Cerca al blog

dissabte, 2 de desembre del 2017

Un dia a Dubai (20 hores).

Un any menys dos llocs més. A veure si torno a aconseguir acabar el blog de tot el viatge, veurem...

Doncs aquest any cap a Sri Lanka!!! I ja de passada, parada a Dubai, que em fa gràcia veure-ho i aprofitar per visitar-ho.
Vaig estar buscant vols i combinacions, i una bona alternativa era fer Barcelona-Dubai-Colombo amb Emirates, fent l'escala més llarga que et donava la companyia amb condicions normals. I dit i fet.... un dimarts a les 22:30 de la nit... cap a Dubai!


(La familia sempre acompanya)

La jugada era una mica forçada: 6h de vol per la nit a Dubai, 20h allà, 4h més fins a Sri Lanka,i 4 més de bus/tren fins a Galle, punt final del viatge inicial.
Vaig anar sense cap expectativa, i sense haver mirat gaire què fer, però mentre esperava al Prat per embarcar vaig trobar un blog que explicava una ruta similar a amb el temps que jo tenia i amb el meu estil.

El vol prou bé, amb un parell de sustos a la pujada (vam fer un parell de bons bots) i un altre a la baixada (quan quedava poc per tocar terra el capità s'ho va repensar i va pujar de cop de nou, tots ens vam quedar una mica acollonits però no va haver drama per sort).

I res...al baixar... jo m'esperava un aeroport tipus Qatar, brutal, però no. Està molt bé, però el de Qatar em va agradar més.
Volia dormir una mica, però no vaig veure cap lloc tranquil per fer-ho al aeroport així que vaig enfilar cap a fora, i amb una T-Dia anar fins a la parada de "Al Fahidi", va ser un gran encert! És una part relativament antiga i amb bastanta vidilla. No m'ho esperava ja que tenia el record de Qatar, on no vaig saber trovar res similar, així que em vaig estar unes 3hores donant voltes amunt i avall, des de aquella parada de metro fins a la parada de "Palm Deira".

(Carrers com el de tota ciutat que coneguem)

(Fent el pa, tenia una pinta...)

A mig camí vaig parar al Museu de Dubai. No és un gran què però si passes per allà no està malament visitar-lo.

(Museu de Dubai)

(Maqueta de Dubai de no fa tantíssims anys)

(El museu/fort de Dubai)

Al sortir, com estava una mica fet pols vaig entrar a un bon hotel per estar una estona a un sofà. No fallen mai...Vaig seguir passejant, fins arribar als zocos  que hi ha a tocar de riu, a la parada de "Dubai Old Souk". I allò em va encantar, tot de vida real, gent amunt i vall, llocs amb menjar, amb botigues i amb tot el que un barri et pot donar.
En una de les parades vaig demanar les primeres pakores del viatge (de moment les millor) i em vaig quedar amb les ganes de tastar més coses, però tampoc tenia més gana.


Per creuar el canal vaig agafar una barca, que per molt poc et portava a l'altre costat.

(passejant pel canal)

(botigues de tota mena)

(mil carrerons)

(la son em matava :)I a l'altre costat també tot molt bé, més zocos i més vidilla al carrer.


(una mesquita de tantes)

(A les botigues d'or no s'estan de res)

Des de l'any passat per viatjar faig servir una app que és diu Maps.me, és com google maps, però el pots fer servir sense connexió a internet i té com a bo que la gent pot posar llocs nous de tota mena, així que sempre et senyala quasi tot el que hi ha prop d'on estiguis: des de petites botigues, fins a mercats, llocs d'interès i parades de bus/metro/vaixell.

Vaig veure un mercat de peix, i cap allà vaig anar. Per mala sort, ja no quedava ni cristo.

(mercat del peix)


I ara si, a buscar la parada de metro més pròxima i cap al Dubai Mall!

(Obres per tot arreu)

(Al metro)

Pocs minuts més tard (el metro va genial) ja estava al Dubai Mall. De la parada de metro fins al centre comercial hi ha una bona caminada, tot a través de passadissos, suposo que fets amb la intenció de no morir de calor.

(passadís etern)

Un cop al centre comercial en si doncs... si, és molt gran, molt molt, però m'esperava encara més. El que si que no vaig entendre és... si són 500.000 habitants a Dubai, com poden comprar tant i tant? Per que aquest és el centre comercial més gran del món, però és que n'hi ha molts més a la ciutat!

(Una llibreria)

Dins del centre comercial tenen de tot: botigues, restuarants, un aquari, una pista d'esquí i l'entrada al Burj Khalifa, l'edifi més alt del món (també, com quasi tot aquí)

(L'aquari des de fora)

I com no, una de les estrelles de la ciutat, el Burj Khalifa.


Al final no hi vaig pujar, no quedaven entrades normals per fer-ho, però crec que a la tornada m'hi escaparé.
Les vistes des de l'exterior no tenen preu: tot perfecte, tot luxós i tot molt i molt gran.
Arribats a aquell punt ja estava totalment mort de són, així que vaig buscar un racó i em vaig adormir 20 minuts, em feien molta falta.

(Als voltants del centre comercial)

(Gratacels per tot arreu)

(Una cascada dins del centre comercial)

I com encara tenia mil hores vaig decidir anar cap a La Palmera, que està a uns 15km d'on estava. És la construcció que van fer en forma de palmera i on hi ha cases extremadament cares.
Visitar-ho en si no va tindre cap gracia, més encara per que se'm va fer fosc, però em venia de gust i allà estava.
Entre metro, canvi de metro, i tram la broma se'n va a una hora de trajecte.
El troç de tram és xulo, veus una mica les fulles de la palmera, que té la seva gràcia, i l'arrivada, amb el mega hotel de fons és bastant espectacular.I última parada, volia veure el show de fonts i colors que fan en front del Burj Khalifa.

(Parant al 7Eleven per sopar)

A l'espectacle hi ha u munt de gent, però sincerament... les Fonts de Montjuic li donen 3 voltes.

(Està bé, però no per tant)

(La gentada)

I res, ja portava 15h voltant per Dubai i no podia ni amb la meva ànima, així que vaig enfilar cap a l'aeroport a matar l'estona allà i intentar descansar pel dia següent a Sri Lanka.

Com a resum... Dubai em va agradar molt, més que Qatar, bastant més. Crec que ben bé val uns quants dies per visitar-ho, i si t'ho muntes bé pot sortir molt barat. Als zocos i barris perifèrics és menja per 4 duros i el transport públic és basant pràctic i barat així que si ho arribo a saber m'hi quedo un parell de dies per visitar-ho més i millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No et tallis... escriu-me!