Publicitat

Cerca al blog

dimarts, 1 de setembre del 2009

Mes Delhi!!!

I ja sen's acaba el viatge plegats, cal tornar d'Amritsar a Delhi, i cap de nosaltres en te cap ganes despres de l'experiencia del primer dia a la capital... aixi que despres de varies disertacions, els comentaris de la guia, i l'ajuda dels nois madrilenys que vam coneixer decidim canviar l'hotel del centre (jo no hi tornare mai mes) per una zona "Majnú ka tilla" on hi ha una colonia Tibetana. Tambe vam decidir, per la meva insitencia, agafar el metro per primer cop, de NDLS a la parada que ens ha de deixar al nou hotel.
I quin fiasco... resulta que m'equivo de parada, i per colmo el que ens porta en la bici ens diu que si ens porta on li hem dit (quasi segur que no ho va entendre), pero com el carrer esta tancat doncs ens deixa tirats en mig de la zona universitaria als pocs minuts... la gent ens va indicant el cami, pero no ho veiem gens clar i la cosa es possa complicada: 15-20kg de motxilla, 35` de temperatura, una humitat brutal i mes de 20 minuts donant voltes com tontos! Per sort al final veig un noi "occidental" i penso "a por el!", ens ajuda un munt, xerrem una bona estona (es un estudiant alemany que viu a Delhi i que fins i tot parla bastant be l'hindi) i al final com no podem mes ens para un taxi i li explica el cami al conductor.
Un cop arrivats... allo es un altre nivell, l'entrada acolloneix un mica, pero un cop estem dins... ningu et molesta, ens ajuden amb els problemes amb la reserva, passejem entre lames, molts pocs indis, i per rematar... dinem de maravella i super barat!!! Que bons estan els momos i el lhasi aqui!!! Aixo mola!!!
Per la tarda de compres, i perfecte tambe, tot i que pots regatejar una mica tampoc veus que et vulguin timar, ja que com a molt pots baixar un 10 o un 20% sobre el preu, si es que no el tenen fix, cosa que s'agraeix. Comprem banderetes, collarets, samarretes...

I per sopar de nou momos, noodles, lhasi... mmmmmmmmmmmm el millor lloc on hem menjat fins ara amb diferencia!
A mes, algunes tardes me les he passat llegint a la terrassa de l'hotel que s'esta perfecte!!!! Hi ha un munt de falcons que cada tarda fan un "show" fent mil piruetes, i les vistes semblen que estiguis a milers de km d'una gran ciutat com Delhi

Arriva el dia 28, i despedida!!!! ara que comensavem a trovar-li el gust al viatge... pero res, la Mireia i la Silvia tenen que tornar i jo em quedare sol em mig de la selva de Delhi, estic una mica acollonit. Anem plegats a l'aeroport i alla, seguint amb la simpatia india que tenen vers els turistes a molts llocs, no em deixen entrar per que no tinc bitllet. Aixi que sense adornar-nos jo i la Mireia ens tenim que despedir a corre cuita fins nadal!!! Quina rabia tenir-se que dir adeu d'aquesta manera!
I ara canvi de xip i comensa la meva propia aventurilla. Agafo un tuc-tuc fins a Delhi (molt millor que en taxi) i cap a l'oficina de turisme a veure si m'aclaro per comprar els bitllets cap a Manali-Leh. I no m'aclaro. Per sort al dia seguent hi torno i caminant pel carrer ens trovem amb un noi frances que fa una mica de pena (pobre, te la roba que sembla l'hagi atacat un tigre i que faci un mes que no es dutxa), i compartim informacio, ell em diu on es comprem els bitllets (que amagat ho tenen collons!!) i jo li dic on pot comprar-se roba neta (acabava d'arrivar de les muntanyes).
Ara porto ja 4 dies a Delhi i la meva imatge d'ella ha canviat bastant: he visitat Canaught Place (amb mil botigues relativament tranquiles), el mercat de Khan, les afores, la porta de la India, el museu nacional, el barri de Majnu ka tilla que te un mercat increible per visitar (jo ho racomano ja que es com Old Delhi pero mes 'net' i ninguna, absolutament ningu, t'emprenya), el zoo (on l'animal mes extrany era jo!). Aixi que arribo a la conclussio que el problema va ser Old Delhi, que es bastant terrible si hi vas el primer dia a la India.
I de coneixer gent no molta, pero xerrades de 5-10 minuts amb diversos personatges si n'he tingut algunes: el frances brut, un mexica (aquest va ser el mes fort) que despres de viure a mil llocs, entre ells eivissa (aixi que un es pot imaginar del pal que es) resulta que en un poblat remot de l'himalaia li van regalar un tros de terra i ara hi viu des de fa anys.
I ahir vaig quedar de nou amb la Rachel i l'Andreas per xerrar una estona, que al final es va convertir en tota la nit per que em van convidar a la seva residencia, que esta a 1h30min de Delhi mes o menys. Va ser una altra petita aventurilla arrivar, i llavors vaig entendre per que no es mouen molt del campus on viuen a no ser que sigui per viatjar.



Be...  ara ja enfilo una de les parts que mes il.lussio em va, el Ladakh, al nord de la India. De moment avui marxo cap a Manali en bus, i quedare alla un parell de nits per aclimatar l'alsada i visitar algunes cosetes i despres cap a Leh!!! On tinc previst estar 2 o 3 setmanes i fer el meu primer trekking!!!


3 comentaris:

  1. Què bé descobrir altres parts de Delhi!!! Així que lo del primer dia només era una part de la gran ciutat?? Si es que no podia ser que tot fos així... Què vagi molt bé el viatge fins a Manali. Et continuaré llegint i t'envio un mail per fer comptes, que amb el comiat tan ràpid no et vaig donar les peles. Cuida't molt!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Si tu, va ser un fallo, pq te parts que no direm occidentals, pero si se li acosta, i per un primer contacte amb el pais es ideal!!
    El comptes ja els tinc fets, a veure quan perdo la mandra i us envio un mail!!!
    Petons!!!!

    ResponElimina
  3. No me lo puedo creeeerrrrrr! Si ara resultarà que hi han parts occidentalitzades?????
    No serà que amb el pas dels dies t'has anat indianitzant???? Encara em tornaràs amb un turbant al cap..... ;)

    ResponElimina

No et tallis... escriu-me!