Publicitat

Cerca al blog

dimarts, 3 de juliol del 2012

Segón dia a Moscú - Visita per la ciutat

Segón dia a Moscú - Visita per la ciutat


La primera nit costa dormir, la gent de l'hostal ronca una miqueta i fins que no reacciono per a posar-me els taps no hi ha manera.

Al llevar-me no queda quasi ningú a l'habitació, i això que són sobre les 9.
Per les pintes de la gent sembla que molts són russos van d'hostal si van de visita o en cerca de feina a la capital. No és com a altres llocs on trobar un "local" en un alberg de "motxillers" és pràcticament impossible.
Tenia ganes de visitar algun mercat d'aquí, així que vaig buscar per internet si veia alguna cosa. I el primer que em va sortir va ser el mercat del Parc Izmailovo, i cap allà vaig anar.
Viatget en metro, que comença a tenir el seu encant, i arribo a la meva parada (Partizanskaya), és fàcil de situar-se ja que només cal seguir a la gent.
Ostres... vist de lluny em recorda a un pastís de "merengue", l'orterada sembla descomunal. Però atrau...

(Entrada al mercat)

(Tela...)


I dins doncs... és un lloc que cal visitar, i més si és el teu darrer dia i vols comprar regals, ja que és el lloc perfecte per a fer-ho!!!!
Tenen tots els souvenirs que puguis voler o necessitar, tots, tots. També venen llibres de 18ena mà, material de les guerres mundials, barrets, joies, draps bruts, cuadres, antiguitats, cascs espaials... tot.
Hi pots passar 1 o 2 hores ben distretes xafardejant, però després ja cansa.
Arribats a un punt tinc gana, com no. Demano un pinxo de pollastres però joder... em demanen 400 rubles, o sigui, 10€, cosa que em sembla exagerada. Intento regatejar, ja que em penso que em volen cobrar el doble, com a la Índia o al Nepal, però no cedeixen i jo els dic que res, que per 10€ no el vull. S'ofenen una mica, però ostres... 10€ per un pinxo, per molta bona pinta que faci... Mitja hora més tard em demano un petit frankfurt per 30 rubles, més de 10 vegades menys (i molt més petit, també cal dir-ho).

Tot el lloc és una mica... decadent, a estones està ben cuidat, però a altres està mig abandonat, és un bon contrast. Surto d'allà i vaig cap al costat, hi ha com un "parc d'atraccions" al costat, però en mega ortera i sense atraccions. Si el mercat era com un pastís el mini-parc era.... el rei dels pastissos!!!!! Un no es pot imaginar que algú construeixi tals coses, però allà estan.

(Tantes com vulguis!)


(Venien de tot, ara... són falsos, ja que estan per tot arreu!)(Totes les paradetes des de dalt)

(Sense comentaris)

(Feia una mica de peneta, però curiós és)Torno cap al metro, i ja que estic entro a un petit centre comercial que hi ha al costat. No està malament per veure com són aquí els llocs de compres, però a mi em sembla una mica lleig i fred.
D'allà torno al metro, on dino un pinchito de pollastre (li tenia ganes).
(Parades i boques de metro)

I cap a l’hostal de nou. Tenia ganes de veure una mica més la ciutat, així que em vaig parar a mig camí, tot visitat alguna plaça, veient bastants edificis i estirant-me a un parc envoltat d'avingudes gegants.

(Esglesia ortodoxa)


(El parc envoltat d'enormes avingudes)


Vaig estar mandrejant una bona estona, i sobre tot descansant. Això de caminar tant cada dia és matador encara que no ho sembli. Més tard vaig tornar a sortir, estava neguitós ja que el dia abans vaig veure que els bitllets de tren no van molt sobrats, i passo de tenir problemes. Així que cap a l'estació de Komsolomolskaya de nou. Ara volia comprar el Yekaterinburg-Krasnoyarsk, pel dia 8. I així ho vaig fer. Ara... en 3era classe, on no les tinc totes, que aquest cop són més de 33h de viatge i no veig molt clar el tema de perdre de vista les motxilles.

Un cop feta la compra, fregant els 100€ la broma, vaig decidir tornar a peu cap al centre, i així de pas trobar un lloc on veure la final de l'eurocopa. Els llocs xulos estaven a petar, així que en vaig buscar un de tranquil.let.
Em vaig demanar una amanida de fruita, i apa, a veure el partidet.
Els del restaurant es van portar molt bé, sobre les 23:45 van tancar, però em van deixar acabar de veure el partit sencer, tot i que les portes feia estona que ja havien tancat!!!

(Final de l'Eurocopa)


I ara cap a l'hostal, és passada mitja nit i el camí fins a l'hostal és encantador! Està tot molt tranquil, il·luminat... una passada per fer fotos. Val molt la pena dedicar una nit a passejar per la ciutat, i amb l'excusa que fins les 22:30 aquí no es fa fosc doncs no costa gaire esperar fins llavors.


(Tunels per creuar el carrer i entrar al metro. Són tota una ciutat soterrada!!)
(Plaça Roja a la 1)


(De camí a l'hostal, quins parquets que tenen!!!!)

2 comentaris:

 1. Volem saber quan et va costar el pintxo al final!

  Realment el Kremlin a les teves fotos surt molt petit! Hi has entrat? O val 20 euros i no val la pena? ;)

  Marc

  ResponElimina
 2. El pinchito del metro no tenia la mateixa pinta, però si no recordo malament van ser 100 rubles! Un preu ja més raonable.
  A l'església no hi vaig entrar, n'hi ha mil, i com per fora es veu igual de petita que a les fotos doncs vaig pensar que ja entraria a altres.
  S'ha d'estalviar una miqueta :)

  ResponElimina

No et tallis... escriu-me!