Publicitat

Cerca al blog

divendres, 6 de juliol del 2012

Darrers dies a Moscú - Visita per la ciutat


El tercer dia va tocar visita al Kremlin.

Em vaig llevar, a l'hora que em vaig despertar. És un gustàs això de que el temps no tingui cap valor, de fet, com sempre he dit, aquest és el millor punt de viatjar d'aquesta manera. El temps deixa de tenir importància, i el que no facis avui ho faràs demà, i sinó doncs... no passa res.

Vaig quedar per anar al Kremlin amb un noi Argentí de l'hostal, ell portava ja 5 mesos per Índia i el sud-est asiàtic, i després de Rússia enfilava 4 mesos més cap a Europa.
De l'hostal al Kremlin hi ha 15 minuts, no gaire més, així que, per enèsima vegada ja, enfilo cap allà.
Per visitar el Kremlin hi ha diferents entrades, una genèrica, per entrar dins del recinte, l'altre per visitar també l'Armeria, i una tercera per veure ja no recordo què.
Jo em decideixo per la primera, ja que la de l'armeria, que diuen és bastant recomanable, val quasi 20€, i amb la de coses que tinc intenció de visitar durant aquests dos mesos doncs... si no ho veig no passarà res.
Jo, ignorant de mi, em pensava que el Kremlin era la foto super-típica de Moscú, amb l'esglesieta coberta de boles de colorins impossibles, però no. El Kremlin és el "castell" una muralla que envolta tot el recinte interior i on dins hi han esglésies, palauets i edificis governamentals.
La visita és obliga, però bé... tampoc em va entusiasmar, està bé i prou.
Vam entrar a les esglésies de l’Assumpció, l'Anunciació i l'Arcàngel (i alguna més que hi havia).(Les esglesies de dins el Kremlin)

A dins no es podien fer fotos, però com molta gent en feia, doncs jo també, més que res per a que em quedés alguna idea del lloc.(Aquí hi havia algú bastant important, però ni idea de qui era)

Per fora les esglésies hi ha uns jardinets i hi destaca tant la campana com el canó del Tsar, que deuria tenir algun tipus de complexa ja que eren enormes!!!!! (40 i 200 tonelades respectivament vaig llegir).

(Canonàs del Tsar)

Al no visitar res més dins del Kremlin la visita no va donar per gaire més, i vam marxar per l'altre costat per a visitar la zona del "Red Oktober", però aquest cop de dia. Vam fer una paradeta a un super per menjar i beure alguna cosa i ja ho teníem.
La zona estava mig morta, era dilluns i allà no hi havia quasi res, però vaig comprar una mica de xocolata, a la que se suposa que tenia que ser una de les millors fàbriques del país. Però res, era molt normal.

I vam tornar cap a l'hostal, massa caminar tots aquests dies! Desfent el camí, com sempre, vaig passar per la catedral de "Crist el Salvador". Molt maca, i encara més espectacular.

(Aquesta vista m'encanta, és molt impresionant)


Aquí no es fa fosc fins tard, i em llevo tard també, així que a les 22h encara tens ganes de sortir a passejar, ja que encara és totalment de dia, i no és fins a les 22:30 que la cosa ja està una mica fosca. Després... a les 4:30 ja torna a ser de dia al 100x100.
Total... que me'n vaig anar a donar un vol. Els auriculars, sense res a l'esquena i a passejar per passejar.
Cada cop que hi passejo Moscú m'agrada més, és molt tranquil·la, o almenys això sembla, i té mil carrers i avingudes maques per on deambular. La ruta que faig és la mateixa que ja he fet la resta de cops, però tallant per zones on no hi hagi passat encara, així veig una mica la ciutat. També passo per una avinguda on hi ha una exposició, al mig del passeig, de fotografies que m'encanta!
La putada... Moscú de nit és impressionant, i no he dut la càmera!!! A mig camí em trobo a l'Argentí que està de passeig com jo, i com als dos ens agrada caminar i quasi tots els bars estan tancats doncs seguim fent ruta plegats per la ciutat.
Al final arribem sobre les 2 a l'hostal... jo ja no sé ni com em dic, em fa mal tot!!!!

A dormir i a pel darrer dia a Moscú i primer del Transmongolià!!!!
Vull aprofitar el dia i seguir veient coses per on encara no hagi passat, així que primer enfilo fins al final del carrer "New Arbat" o des d'allà s'agafa el carrer Arbat (obligatori si vas a Moscú), que vindria a ser un equivalent a Portal de l'Àngel, però molt més llarg i amigable, ple de bars, botigues i amb shows al carrer.

(Edificis comunistes)

(Geladets al carrer Arbat)

(No tot és or...)

(Avingudes gegants!)

Després segeixo cap al Nord, per on no he pujat mai. Vull veure com és la "zona alta", el Teatre Bolshoi i algun lloc més.

(El teatre més famós de Rússia)

(Informació?)

En un dels centre comercials em passa una cosa bastant representativa: estic entrant per la porta principal, i per a que ens fem una idea de com és la botigueta... a l'entrada tenen exposat un Masserati GT. Total.. que estic obrint per la porta i un rus que estava sortint em fa un micro gest amb el dit com dient "tu t'esperes, que primer surto jo", total... que om fa 2x1 i no em dona ni opció m'aparto i el deixo passar. Darrera seu un altre rus amb bosses de compra, més petitet ell, i darrera seu un altre armari de 2x1 amb un walky penjat de l'orella.
Moscú és molt ostentós, massa pel meu gust, ja que es nota que aquí la gent val en funció del modelet que portis o del cotxàs que tinguis. Ara... és part de l'encant.

I volia tornar a veure la Plaça Roja i els seus voltants abans de marxar.
Primer veient el Km. 0  de Moscú, on es llença la monedeta de rigor


(El Km. 0)


Després baixant a les galeries comercials que hi han sota, molt maques per cert ni que sigui per passejar!Em vaig seure una estona a la Plaça Roja, i com sempre que vas fora sol em va passar una cosa divertida. Jo estava fent fotos amb la reflex i l'objectiu gran i em ve un home, em comença a parla en rus, i jo òbviament no l'entenc de res. Primer penso... vol que li faci una foto amb el seu telèfon? No. Ahh, una foto amb la meva càmera? Tampoc Que me la vol fer ell a mi? doncs tampoc... la situació era una mica còmica, fins que al final m'agafa les mans, em fa seure i al final l'entenc!!! Vol fer-me una foto a mi on jo surti fent una foto a la Plaça Roja!!!

I de les galeries soterrades al GUM, un edifici monumental que està a la mateixa Plaça Roja, i on dins hi ha les millors marques que puguis trobar. A part d'aire condicionat :)

(Adéu Plaça Roja!!!)

(Dins del GUM)


I de la part nord del centre salto cap a la sud.

(Aquí treballen dur!)


Es nota molt la diferència, aquesta part és molt més "normalitzada", més botigues petites, menys avingudes gegants, menys ostentós però amb bastanta més vida.Els meus peus supliquen parar, així que aquest cop torno en metro.
El metro de Moscú, tot i no haver-lo visitat com a tal (s'organitzen fins i tot Tours) és tot un món. Per les estacions et pots, literalment, perdre, algunes són enormes, amb connexions de vegades llarguíssimes, i com tot està en rus i no acabes d'entendre el per què informen d'una manera i no d'una altra, doncs... costa una mica. Però al final li pilles el truquillo (més o menys).

(Al principi costa però als 2 dies li pilles el truquillo)


(Més i més metro!)

I res, ara a pegar-se una dutxa per a no matar els companys de vagó del Transmongolià que aquest cop em durà fins a...  Kazan!!!!

4 comentaris:

 1. Molt bé! Visitant el Kremlin per dins! :D

  Llavors es un mite que Moscu sigui perillós?

  Que tal el meneo del tren?

  Salut!

  Marc

  ResponElimina
 2. A mi no m'ho va semblar gens de perillós, i això que 2 dies vaig arrivar a l'alberg ben passada la mitjanit.
  De fet, com ja he comentant, m'ha agradat bastant, és un bon lloc per fer-hi una visita de 3-4 dies

  ResponElimina
 3. També tenía entés que era caríssim pero ho has desmentit :D

  ResponElimina
 4. Suposo que lo dels companys de vagó ja ens ho explicaràs, no?

  Es mou tan com diuen el tren? ;)

  ResponElimina

No et tallis... escriu-me!